ДОБРЕ ДОШЛИ В РОТАРИ КЛУБ ПАНАГЮРИЩЕ

 

ВИЗИЯ  ЗА  КЛУБА

       ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА - КОИ  СМЕ  НИЕ

Според мнението на гуверньора ние сме един от най-добрите клубове в страната. Имах възможност на преПЕТС в Ст.Загора и ПЕТС в Банско да разговарям с доста приятели от други клубове и те са на мнение, че сме много работещи и наложили се в годините.Нищо ,че сме от по-малък град ,всички знаят за нас.Това се дължи на всички предходни бордове и връзките, които някои от нас са укрепили през годините. Надявам се ,че малко сме помогнали и Нистор и аз с презентациите , представени пред всички клубове , запознавайки ги по-конкретно с нашия клубен живот.

      КАК  АЗ  ВИЖДАМ  КЛУБА

В общ план съм съгласна с изградената представа за нашия клуб.Но знам, че можем повече.Кога е успешен един клуб-

  • Има присъстващи на сбирките
  • Провежда се на подходящо място
  • Осъществява проекти
  • Има приятелска обстановка.

    КАКВО  МОЖЕМ  ДА  ПРОМЕНИМ  И ПОДОБРИМ

-Да постигнем по-голямо присъствие на сбирките.

-Да приемем поне още 1 нов член

-Да разнообразим формата на срещите ни,  когато е възможно – изнесени сбирки, лектори, рождени дни, събития, общи сбирки с ИА и РА.

-Да оживим работата

За всеки проект да има точно установена група отговорници, които заедно да работят.По възможност да не са едни и същи. Да ангажираме по-малко активните с дейности.

-Да работим с партньори

-Да се замислим зза отговорностите на всеки един от нас, а не да каваме – това касае само борда.

-Да работим за увеличаване на откритостта и привлекателността на Ротари – това е  една от целите на РИ от стратегическия план по разширяване на нашия обхват.

-Да подобрим ефективността и въздействието ни на комуникаионните ни канали. Да поддържаме сайта, да присъстваме в медиите, да се отбелязваме и в дистрикта.

-Да помислим  за смислени проекти.

    КАК  ДА  СЕ  МОТИВИРАМЕ

Мисля, че ако постигнем всичко гореспоменато, на всеки ще му е интересно. Ще се почуства удовлетворен от срещите ни, от постигнатите успехи и точно резултатите ще ни мотивират. Ще разберем, че има смисъл. А това не може да се направи от един човек, а от целия клуб.

И стигаме до мотото РОТАРИ ОТВАРЯ ВЪЖМОЖНОСТИ – като подобрим връзката между нас, в нашия клуб и после действаме...

 

Иван Иванов - Президент на РК Панагюрище 2020/2021 г.