Начало За Ротари Цели Новини Контакти

 

Четиристранният тест

Това ли е истината?
   
Справедливо ли е спрямо всички, които засяга?
   
Ще създаде ли това добронамереност и по-добри приятелства?
   
Ще бъде ли от полза за всички, които засяга?
   
   
 

 

 

На 15. 11. 2010 год. гост на РК Панагюрище бе Дистрикт гуверньора за ротарианската 2010 - 2011 год. в България - Красимир Ганчев. В първия етап от срещите си ДГ се срещна с кмета на общината Георги Гергинеков, с когото обмениха мисли за взаимедействието между Ротари клубовете и общинските власти по принцип. Президентът на РК Панагюрище – Петър Каменски, запозна Дистрикт гуверньора с проектите на клуба и участието на общината в тяхното изпълнение. В последвалата среща с Борда на клуба, председателите на комисии и президентите на Ротаракт и Интеракт клубовете в града ни, Красимир Ганчев изрази задоволството си от начина, по който работят клубовете, връзките и взаимопомощта помежду им, както и участието на ОбА в тази дейност. На срещата присъства и отговорникът за Зона VІІ – Симо Симов. Много емоционално той представи РК Панагюрище пред ДГ. За него връзката с водещият Ротари клуб в зоната е емоционална, защото членовете на РК Панагюрище преди години са били първите, които са подали ръка и са помогнали в дейността му. За него това е клубът, който продължава да взаимодейства с всички клубове от зоната и да е пример с дейността си.

Вторият етап от срещата продължи в залата на ресторант „Каменград”, където Красимир Ганчев се срещна с всички членове на РК Панагюрище и част от членовете на Ротаракт клуб и Интеракт клуб. В своята презентация той обърна внимание на символите на Ротари, представи дейностите, които са водещи за годината, разгледа основните проблеми и задачи, които предстоят да бъдат решавани в идните години. Задълбоченият анализ за развитието на Ротари движението предизвика членовете на Клуба да зададат някои въпроси и изкажат мнение по разгледаната проблематика.

Девизът на годината „Укрепваме общности, сближаваме континенти” разкрива целите, които си поставя Ротари в най-близко бъдеще – създаване и укрепване на мостовете между поколенията, укрепване връзките между клубовете в страната и чужбина, отваряне към проблемите на съвремието. Водещи проекти са тези, свързани с водата, образоваността и здравеопазването.

В края на срещата Дистрикт гуверньора подари свои отличителни знаци на клубовете. Размяната на флагчета и подаръци от двете страни сложи край на официалната част. Срещата продължи в неформална обстановка, която, надяваме се остави приятни спомени у г-н Ганчев и неговата съпруга и ги направи приятели на Панагюрище.

 


 

АРХИВИ

Национален фестивал "Родолюбие" - 2010 г.

Връчване на  „Призът за прослава на Панагюрище и България” -2008 г.

Работна среща на РК - Панагюрище с ръководствоно на общината

 

 

 

© 2009 All rights reserved.